“Als je niet voor de NPS stemt, hou je niet van het land.” Dit stelde Assembleelid Patricia Etnel tevens hoofdbestuurslid van de groene partij, Patricia Etnel, zaterdagavond bij de installatie van de afdelingsbestuur van Coronie. Maikel Winter is de nieuwe voorzitter van NPS-afdeling Coronie. Het afdelingsbestuur bestaat uit vijftien personen. Partijvoorzitter Gregory Rusland zei dat de NPS gaat voor alle twee zetels van het kokosdistrict. 

Rusland zei dat mensen bereid zijn de partij te ondersteunen. Er is veel werk voor het nieuwe bestuur. Een van de taken is de mensen in Coronie mobiliseren. “De huidige regering gaat alles eraan doen om te laten blijken dat het goed gaat in het land. Maar dat is een leugen,” waarschuwde Rusland. De enige partij die verandering kan brengen is volgens hem de NPS. De groene partij moet de keuze van de bevolking zijn, vooral in Coronie.

Voor de puinhoop die is gecreĆ«erd, moet er een oplossing komen, benadrukte Rusland. Hij beloofde dat de NPS terugkomt om de faciliteiten in Coronie in orde te maken. Afdelingsvoorzitter Winter deelde mee dat er met de mensen gesproken zal worden. De NPS moet volgens hem weer de mammoet partij van weleer worden. Hoewel de NPS al jaren niet meer zichtbaar is in Coronie, is er volgens hem veel gedaan door de partij in het kokosdistrict. “Laat niemand van buiten u verblinden met een pakket,” benadrukte hij. 

Bestuurslid Edo Cruden legde uit dat hij het besluit heeft genomen zich aan te sluiten bij de NPS aan de hand van een droom. “Wan nieuw winti o wai in Coronie”, voorspelde Cruden die NDP heeft ingeruild voor NPS. Etnel merkte op dat er voorbereidingen worden getroffen voor de verkiezingen op 25 mei 2020. “Als je van Coronie houdt, stem je niet meer op de NDP,” stelde zij. Denk goed na welke leider je wilt hebben, wat je wilt is ontwikkeling, Coronie is een district van ontwikkeling. De NPS mag niet verliezen, alle zetels moeten door de groene partij bemachtigd worden,” drukte Etnel haar gehoor op het hart.