SH 6 juni 2020 om 00:03

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), ziet de nieuwe ministeries die in het leven geroepen zijn door de samenwerkende politieke partijen niet als een valse start voor de aankomende regering. Het ministerie voor ‘Olie en gas’ en het directoraat technologische ontwikkeling van het ministerie van Onderwijs zijn van essentieel belang voor de toekomst, beweert de NPS-voorman.

Rusland verzekert dat de samenleving later het belang van de nieuwe departementen zal begrijpen. Volgens hem zal later worden bekeken, hoe het aantal ministeries in het land terug te brengen. Dat is ook waar de NPS voor gaat en ook achter staat. De input van olie en gas is heel groot, benadrukt de NPS-voorman. Volgens hem zijn er in het buitenland ook aparte ministeries voor gas en energie. Vanuit het buitenland zijn er volgens Rusland felicitaties binnengekomen, nadat bekend werd dat er een apart ministerie komt hiervoor. In buurland Guyana is er een departement voor energie, zegt hij.

Hij benadrukt dat er absoluut geen valse start zal zijn voor de nieuwe regering. “We gaan de mensen uitleggen wat het belang is zodat eenieder de noodzaak kan begrijpen. Men snapt nu nog niet wat de impact is van de olie-industrie”, stelt Rusland. De olie- en gasindustrie zijn een snel groeiende industrie met veel potentie. Er moet bijzondere aandacht daaraan worden besteed en dat is de reden waarom de twee ministeries erbij zijn. Bovendien zullen er speciale personen daar ingezet worden, merkt de NPS-voorzitter op.

Het ministerie van Olie en Gas gaat naar de NPS. De partij krijgt ook het beheer over het departement Onderwijs en Technologische Ontwikkeling. Dit besluit is ook opgenomen in het regeerakkoord voor de periode 2020-2025 van de VHP, ABOP, NPS en PL.

Simone Awanna