SH 4 juni 2020 om 21:10

Begrip en sympathie zijn essentiële voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit zegt de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland in een verklaring met betrekking tot de recente verspreiding van het virus in Suriname. Volgens het COVID Response Team van de NPS is het nu meer dan ooit noodzakelijk, dat het totale Surinaamse volk begrip opbrengt voor de maatregelen van de regering die in nauw overleg met politieke organisaties zijn genomen.

Deze maatregelen moeten doorstromen in alle sectoren zoals in het bedrijfsleven en alle werkers, de scholingsinstituten en alle docenten, studenten en leerkrachten, in de politiek en alle leden en sympathisanten van politieke partijen. Volgens Rusland is het belangrijk dat personen begrijpen dat hun gedrag bepalend is voor de verspreiding.

Verder zegt de NPS-voorman dat het om een zeer ernstige situatie gaat, waarbij de medewerking van eenieder nodig is. Zo kan een extreme uitbraak van het virus worden voorkomen. “Wanneer dat niet gebeurt, zijn wij verantwoordelijk voor de escalatie”, meent Rusland. Het aantal positief geteste personen van 75 tot 3 juni 2020, is meer dan het land kan hebben. “Elk nieuw geval is er een teveel. Burgers moeten derhalve ernaar streven om hun leefstijl aan te passen aan de huidige omstandigheden om zo zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen”, zegt hij verder.

De NPS-voorzitter vindt dat het geen tijd is om in deze kwestie de vinger te wijzen naar personen en of instituten. Het is nu ‘all hands on deck’ om verdere verspreiding tegen te gaan. De partij heeft veel sympathie voor het COVID-19-managementteam en veel lof voor zijn inspanningen om deze situatie beheersbaar te kunnen houden. De NPS heeft vanaf de eerste positief geteste persoon haar ondersteuning verleend. “Het volk heeft eerder bewezen in staat te zijn om gezamenlijk deze situatie aan te pakken. Nu kunnen wij dat ook. Laten wij als een volk de restricties van de regering stipt naleven. Alleen dan zullen wij instaat zijn terug te gaan naar een overzichtelijke situatie en zo ook levens redden”, zegt Rusland.